Se incarca...

Istoric brand

 

1865

Povestea vacutei fericite incepe in anul 1865, in Jura, un peisaj pitoresc de munte din estul Frantei. Jules Bel incepe o mica afacere axata pe productia de branza tip Comté. Inceputurile au fost modeste insa cunostiintele profunde, diligenta si disciplina au crescut afacerea rapid.

1908

Dragostea pentru branza a fost mostenita de cei doi fii ai lui Jules Bel, Henri si Léon, care, dupa moartea sa, au continuat sa dezvolte o afacere de familie infloritoare.

1921

Dupa Primul Razboi Mondial a existat o inflorire a industriei de branza. Astfel, in 1921 , Léon Bel a fondat Cheese Bel ( Fromageries Bel) si a dat nastere marcii de branza topita La Vache Qui Rit.

In timpul primului razboi mondial, vehiculele care transportau carne erau insemnate cu logo-ul figurii unei vaci, create de renumitul ilustrator Benjamin Rabier. Aceste vehicule au fost numite „La Wachkyrie“, un joc de cuvinte. Dupa sfarsitul razboiului, Léon Bel, inspirat, si-a creat versiunea proprie de branza vanduta in cutie rotunda.

1924

Un an important si revolutionar in istoria branzei Vacuta Vesela „care rade” : au introdus crema de branza disponibila in portii ambalate individual - practice si potrivite pentru depozitare. In 1926, productia de branzeturi este in crestere si Leon Bel construieste in Lons-le-Saunier o fabrica foarte moderna, capabila sa produca pana la 20 de tone de portii de branza intr-o singura zi.

1925

In 1925, ilustratorul Benjamin Rabier a modificat sigla branzeturilor intr-un cap de vacuta cu cercei. El a creat principalele caracteristici ale marcii. Expresia joviala, aproape umana, este accentuata si de cerceii din urechi. Acestia au fost, in sine, o idee grafica geniala care a trimis o vacuta intre stelele mass-media. Foarte repede, aceasta branza noua a castigat aprecierea publicului.

1929

In acest an, compania a introdus pentru prima data produsul pe pietele din afara Frantei si, in acelasi timp, si-a deschis prima fabrica de productie Merry Cow in Anglia. Patru ani mai tarziu, a fost deschisa si in Belgia.

1949

Dupa al doilea razboi mondial se schimba aspectul de ambalare, iar vacuta stilizata a fost plasata intr-un triunghi care reprezinta V (pentru victorie) pe fondul unui peisaj montan stilizat.

1950

Perioada de dupa razboi a insemnat o cifra de afaceri importanta pentru brand. Marca a inceput sa se concentreze asupra copiilor. Reclamele au dominat ecranele mari si mici, iar popularitatea Vacutei Vesele a atins un nivel fara precedent.

1969

La sfarsitul anilor 1960, Vacuta Vesela incepe sa arate mai prietenoasa, cu fata si coarnele rotunde. In plus, desenul a fost plasat intr-un clopot auriu.

1980

Din 1980, pe ambalaj apare din nou descrierea naturii si a muntilor, de data aceasta in mai multe nuante decat era in 1949. Peisajul este inspirat de dealurile pitoresti din Jura.

1995

In 1995, branzeturile de tip Krup - o combinatie de branza delicioasa si paine prajita - au fost introduse pe piata.

2006

Din 2006, Vacuta vesela are un aspect nou!

Sigla 3D are un aspect modern si aduce produsul mai aproape de consumatori. In designul cutiei vedem o reprezentare frumoasa a peisajului Jura ce evoca gustul si proprietatile nutritionale ale branzei.

2013

In 2013, au fost vandute in intreaga lume 7.5 miliarde de triunghiuri, reprezentand 240 de triunghiuri pe secunda!

2014

Vacuta vesela aduce pe piata o inovatie unica - reteta Vacuta Vesela Delicious fara conservanti, stabilizatori si arome.

2016

In 2016, Vacuta Vesela aduce pe piata o noutate care da startul unei noi ere in segmentul de branza topita. Apare astfel noua retata fara E-uri, realizata numai din ingrediente lactate de inalta calitate si fara aditivi artificiali. Cercetarea si dezvoltarea acestei noi versiuni de branza topita fara saruri de topire au durat mai mult de 30 de ani.

Astazi

Vacuta Vesela zambeste astazi in mai mult de 130 de tari!

In Franta exista un muzeu dedicat brandului si istoriei sale - La Maison de la Vache qui rit® (Casa Vacutei Vesele - www.lamaisondelavachequirit.com ).

Marca, ca si Bel, este inca o afacere de familie apartinand descendentilor lui Leon Belo.